BREAKING NIEUWS: antigrijs.nl is open!

Oke, het is zover een van mijn plannen staat online. Het is geen webshop maar een website, aangezien ik nog studeer is een webshop runnen wat veel. Ik zit er niet in voor het geld, maar wel om kwaliteit te bieden. Dit kan simpel weg niet bij een webshop als je er niet tenminste 8 uur insteekt per dag.

Wat is het en hoe kwam ik op het idee?
Het is een website waar bedrijven die zorgvakanties organiseren hun vakantie op aan kunnen melden. Ik kwam op het idee door mijn moeder, die heeft zo’n bedrijf, maar het probleem ontstond dat de kleinere zorgvakanties geen internet identiteit verkrijgen. Vaak is hier de kennis niet voor en met kleinschalige reizen wordt er ook niet enorm veel verdiend. Ik zag op zich wel een kans, maar was niet meteen overtuigd. Er zijn namelijk een aantal problemen, maar vaak bied een probleem ook een kans. Zo zijn de budgetten vaak laag, is de markt klein, de doelgroep vernieuwd zich steeds dus lange termijn relaties zijn moeilijk op te bouwen.

Ik had wel het ideale domein in handen om deze site te starten. (Ik heb zo’n urge wanneer ik iets hoor voor een domeinnaam dit meteen te checken, dit kan ook terwijl ik in de kroeg sta!)

Het is *tromgeroffel* antigrijs.nl geworden. Dit domein had ik jaren geleden al vastgelegd en wist dat het ooit van pas zou kunnen komen. 

Ouderen hebben teveel grijze dagen

De naam heb ik gekozen uit een reeks van mogelijkheden, maar dit vond ik de beste omdat de gedachte dat ouderen teveel grijze dagen hebben klopt. Ook vind ik tegenwoordig domeinnamen die precies vertellen wat het doet enorm goedkoop. Hoewel ik geen verzorger ben draag ik de ouderen van Nederland wel een warm hart toe. Zoals ik al zei ik zit er hier niet voor het geld en de prijs op mijn website is echt enkel om bedrijven te filteren die serieus zijn. Ik ben geen non-profit bedrijf, maar dit idee heb ik wel met zo’n gevoel bedacht en uitgewerkt. Misschien dom… Tijd zal het leren. Als het aan zou slaan dan denk ik wel verder over verdienmodellen.

Er zijn dus ene aantal problemen, maar ik neem de stap en tackle 1 probleem per keer. Ga samen met mij op avontuur op dit blog!

Magento webwinkel CMS – is mijn keuze!


Zoals ik je in een van mijn vorige posts vertelde zijn er verschillende keuzes voor een open source CMS voor webwinkels. Mijn keuze is gevallen op het Magento webwinkel CMS ik ga je in deze post vertellen waarom ik voor Magento heb gekozen en WordPress met Woocommerce toch heb laten vallen. Ik ga je in deze post niet vertellen wat het beste is, of wat jij moet doen. Ik zou eerlijk gezegd niet eens weten wat het beste is! Heeft natuurlijk ook met ieder zijn wensen, eisen en voorkeur te maken.
 

Toch geen WordPress met Woocommerce??

Je zei dat je wordpress ging gebruiken… Uiteindelijk bleek dit toch zo zijn gebreken te hebben en ik schopte steeds tegen een paar dingen aan. Het CMS is geen webwinkel CMS en dat merkte ik. Zo wou ik dingen die in WordPress wel konden, maar met een flinke omweg. Ik had daar niet zo veel zin in en daarom heb ik de knoop doorgehakt om toch te stoppen met WordPress als mijn shop CMS. Het is echt ideaal als je net start hoor en net proeft van online-marketing, maar inmiddels kan ik best zeggen dat ik er aardig wat van weet. Laten we het zo zeggen mijn plannen en idealen ontstegen WordPress. Ik ben echt geen tegenstander van WordPress. Totaal niet zelfs! Vind het ge-wel-dig, maar wel voor een kleine webwinkel met laten we zeggen <100 producten. En dat gaat mijn webwinkel niet worden.
Read More

Muziek – Week 49

Hee folks,
Door de vele positieve mailtjes bij dezen week 49!
Had het echt te druk om ook nog mijn blog bij te houden, maar ik geef niet op hoor!

Allen Stone – Is This Love (Bob Marley Cover)

Een heerlijke soul-cover van een geweldig lied. De cover is gedaan door de, in mijn ogen, supertalent Allen Stone.

Read More

WordPress met Woocommerce – Lean Startup

Woocommerce
Mijn keuze is op WordPress gevallen in combinatie met Woocommerce.
Ik ga je in deze post vertellen waarom ik voor deze optie ben gegaan.

Lean starten

Dit wil zeggen dat je met zo min mogelijke kosten wil starten. Dit doe je door (eerst) bijvoorbeeld vanuit huis te starten in plaats van een magazijn afhuren en natuurlijk een klein assortiment aan te houden. Het is denk ik ook ideaal om je idee te testen, want je weet tenslotte pas of iets gaat werken wanneer je het zelf hebt getest. Maar dat is niet alles ook moet je een MVP hebben dit wil zeggen een minimal viable product, dit is een product waar je mee kunt starten. Dit product is niet super uitgebreid, maar het moet qua kwaliteit zeker goed zijn!

Niche kiezen

Voor het starten van een bedrijf moet je een niche kiezen tegenwoordig. Een voorbeeld van een niche is bijvoorbeeld zijden jurken, van alle jurken enkel de zijden jurken en van alle kleding enkel jurken.

Je hebt waarschijnlijk niet de middelen die een Bol.com of Bijenkorf heeft (als je dit wel hebt geef mij gerust een belletje!), vandaar dat je een niche kiest. Zo’n grote winkel focust zich namelijk niet enkel op zijden jurken. Dit beperkt uiteraard je assortiment wel, maar over het algemeen liggen de winstmarges in de meeste niches wel hoger. Je bent tenslotte specialist!

Marketing technisch is het makkelijker jij kunt  je wel focussen op een specifieke doelgroep. Ook is het SEO-wise beter, maar dat laat ik liever achterwege misschien iets voor later…
Read More

Muziek – Week 39

Even iets heel anders een van mijn passies, naast online marketing/ondernemen, is muziek. En dit wil ik graag met jullie delen. Het wordt maximaal 1 post per week waarin ik een aantal nummers ga selecteren die ik in die week veel heb beluisterd, terwijl ik lekker aan het werk was. Dus je hoeft geen muziek-blog te verwachten. Nee totaal niet.

En by the way ik bespeel ook geen instrument of iets dergelijks hoor!

Expect eargasms!

Bernhoft – Cmon Talk

Echt een held en geweldige live performance!

Read More

Open source webshop software…

Je hebt vele opties om een webwinkel zelf te bouwen. Ik ga in deze post je vertellen hoe ik het heb aangepakt en wat ik heb gedaan.

Eerste vraag is geef je het uit handen of niet?

Voor mij was er maar een optie, namelijk het zelf bouwen van een webshop. Dit simpelweg om de reden dat ik toen niet het geld had om een webshop te laten bouwen. Een webshop laten maken kan uiteenlopen van €10.000 – €15.000 – sky is the limit! Maar als je dat doet dan mag je er wel vanuit gaan dat je webshop pico-bello is.

Oke, ik koos ervoor (was genoodzaakt) om het zelf te doen en dan vraag 2:

Open source webshop software of een kant en klare webshop?


Dat was voor mij niet zo’n moeilijke, aangezien ik de interesse al had om het echt zelf te doen. Probleempje was wel dat ik twee jaar geleden nog helemaal niet kon programmeren of dat ik er überhaupt iets van snapte wat er gebeurde in de code. Inmiddels door vele male een webwinkel op te zetten kan ik het nodigde, maar ben verre van een echte developer. Lijkt me duidelijk dat ik voor open source ging en nog steeds ga…. Read More

Alles begon met een droom/drang

In een notendop hoe het begon:


Voor mij begon dit avontuur met een droom om ondernemer te worden. Deze droom had ik al vrij jong ik schat zo rond mijn 10-12e levensjaar. Ik had toen ik eind 15 was een bijbaan bij een dentaal-groothandel, hun verkochten producten aan tandartsen. Ik heb bij dat bedrijf zo’n 4 jaar gewerkt en met  best veel plezier. Ik kon binnenwandelen wanneer ik wou, betaalde beter dan de meeste van mijn klasgenoten, regels waren niet super streng, leuke collega’s en tenslotte was het werk was ook nog best leuk (voor die leeftijd)…. Read More